RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår ny oljerekord i år

Sist oppdatert:
Den britiske storbanken Barclays spår at oljeprisen kan stige forbi fjorårets rekordnotering på over 70 dollar fatet. Les hvorfor her
Analytiker Phil Roberts i den britiske storbanken Barclay Capital forventer at oljeprisen vil nå nye høyder i 2006, og tror ikke på de som spår en avmatning i prisene.

- Jeg tror ikke vi har sett den høyeste oljenoteringen, sier Roberts i et intervju med Bloomberg News. Han forventer nå at nedgangen på vel 10 prosent fra rekordnoteringene i august nå er over, og at prisene vil stige videre.

I august i fjor nådde oljeprisen rett over 70 dollar fatet da ekstraordinære forhold, som orkan i Mexico-gulfen og i sørlige områder av USA, sendte prisen rett til himmels.

Roberts er teknisk analytiker og studerer chart for å spå utviklingen i blant annet oljeprisen. Han mener det er viktig at oljeprisen holder seg over toppnoteringene fra 2004, 55 dollar fatet, for at den gode veksten de siste fire årene skal fortsette.

Barclays er også en av de mest optimistiske hva angår prisanslag for oljen i 2006. De forventer en gjennomsnittspris på 58 dollar fatet i 2006, mot 56,68 dollar fatet i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere