RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår nye gigantskip

Sist oppdatert:
Skip med plass til utrolige 12.500 containere kan bli en realitet før utgangen av tiåret mener ekspert
Det største containerskipet sjøsatt hittil har en kapasitet 8.500 containere, men leder for containerskipsavdeling i Lloyd's Register i London , David Tozer mener at et skip med en kapasitet på 12.500 containere kan se dagens lys før 2010.

Tozer skriver dette i en artikkel i Lloyd's teknisk magasin "Horizons", melder TradeWinds.

- Det er etter denne grensen (12.500 red.anm) at havnerestriksjoner og behovet for å installere en propell nummer to for å opprettholdes normal fart, blir et tema for store containerskipsdesign, skriver Tozer.

En ny rekord er allerede på vei i form av China Ocean Shipping Companys bestilling av containerskip med plass til 10.000 enheter.

Fire skip har Cosco bestilt ved Hyundai-verftet i Sør-Korea med levering i 2007 og 2008.

De nye skipene som bygges nå passerer ifølge Lloyd's toppen ikke bare tidligere skip i størrelse, men også i tekniske forhold som design og fart.

Det nylig levert containerskipet CSCL Oceania med plass til 8.500 containere klart i sine sjøprøver en hastighet på 32,2 knop i ballast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere