RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår opptur i kjemikalietank

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets spår tidenes opptur i kjemikalietankmarkedet og mener at Stolt-Nielsen og Odfjell er doblingskandidater
I en analyse av kjemikalietankmarkedet som meglerhuset DnB NOR Markets er ute med spås det tidenes bonanza.

Hvis dagens spotrater i dette markedet ligges til grunn, mener meglerhusets shippinganalytikere, vil Stolt-Nielsen og Odfjell ligge an til å tredoble sine overskudd. Det skriver Dagens Næringsliv.

Aksjekursene i de to rederiene reflekterer ikke den økningen som har funnet sted i dette markedet. På grunn av den spesielle kontraktsstrukturen i kjemikalietankmarkedet slår ikke spotratene inn på samme måte som i stortank, skriver avisen og skriver at dette skyldes at kapasiteten er bundet i kontrakter der ratene fastsettes for ett år av gangen.

- I dag har begge rederiene 60- 70 prosent av kapasiteten knyttet til volumkontrakter med et betydelig etterslep i forhold til spotmarkedet. Vårt regnestykke bygger på en simulering av hva Odfjell og Stolt kunne tjent dersom de hadde alle sine skip disponible for spotlaster, sier analytiker Bjørn Giæver til Dagens Næringsliv.

Han mener at i 2006 vil kontraktene selskapene har tilsvare den pris de i dag ville fått i spotmarkedet, som er betydelig over dagens nivå.

DnB NOR Markets mener kursen til Odfjell burde kunne trekke opp til over 700 kroner, mens Stolt-Nielsen kan passere 350 kroner. I dag noteres rederiene til henholdsvis 300 kroner og 140 kroner aksjen på Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere