RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Asle Bentzen

Spår radio og nett som medievinnere

Sist oppdatert:
- Løpende oppdateringer har alltid vært radioens fortrinn, sier mediaforsker Lars Nyre. Han gjestet NRK Hordalands 80-årsjubileum i dag, og spår at radioen vil hevde seg sammen med nettmediene fremover.

Nyre er medieforsker ved Universitetet i Bergen, og var gjest i Logehaven i dag da NRK Hordaland feiret 80 år med radiosendinger.

16 millioner i Norge
Selv om radio kan oppfattes som gamlis-medium nummer én, mener Nyre at radioen kommer til å bestå i fremtidens medievirkelighet.

- Det finnes i dag 16 millioner radioapparater i Norge, og da har jeg ikke tatt med bilradioer. Jeg nekter å tro at folk vil skru av sine FM-radioer på de nærmeste 10-15 årene, sier Nyre til iBergen.no.

Fortløpende oppdateringer
Han sier videre at radio, sammen med nettmedier, vil klare å hevde seg overfor fjernsyn og aviser i fremtiden. De har den samme fordelen: muligheter til fortløpende og direkte oppdateringer.

- Har nettmedier og radio det til felles at de kan ha et løpende nyhetsbilde, i motsetning til aviser og tv-stasjoner, som har neste sending eller utgivelse å se frem mot?

- Dette har jo alltid vært radioens styrke. Samtidig konkurrerer ikke radio med nettet. En radiostasjon kan ta opp konkurransen med en nettavis ved å legge sitt stoff ut på sine nettsider som et supplement, men de konkurrerer ikke på samme måte som to aviser, sier Nyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere