RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår rekord for omstridt maler

Sist oppdatert:
Blomqvist auksjoner spår rekord for maleriet «Ghost Ship» av den til tider omstridte kunstneren Bjarne Melgaard når det auksjoneres bort 21. november.

I helgen åpnet Bjarne Melgaard en ny utstilling i Haugar Vestfold Kunstmuseum. Den feiret han blant annet ved å la publikum gratis forsyne seg av hans tidligere kunstverk.

Ble politianmeldt
Melgaard skapte furore da han for flere år siden ble en del av Moderna Museet i Stockholms samling med installasjonen «All Gym Queens Deserve To Die». Installasjonen viste en mann som suger på et barns arm. Melgaard ble politianmeldt.

I det siste har kunstneren gått nye veier, og gavmildheten i forbindelse med hans nye utstilling har med hans nye kunstneriske vei å gjøre.

Forventer rekord
Sist gang Blomqvist auksjonerte bort et Melgaard-bilde var det med en utropspris på 200.000 kroner. Denne gang er utropsprisen på 260.000-280.000 kroner.

«Melgaards utgangspunkt som kunstner er den norske black metal musikkulturen og den homofile S/M scenen, og verkene hans har vakt både kontrovers, beundring og sammenlikning med Munch», skriver Blomqvists Knut Forsberg i en pressemelding.

Maleriet «Ghost Ship» speiler så mange av Melgaards kunstneriske trekk at Blomqvist forventer stor interesse for bildet.

LES OGSÅ:

Provoserer hans svenskene på ny?

Kunstner - ikke barnepornograf

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere