RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår saftig resultatvekst i USA

Sist oppdatert:
Analysefirmaet Thomson First Call, som vurderer inntjeningsutvikling og analytikernes syn på selskapene, spår knallsterk resultatvekst for de amerikanske børsselskapene i tredje kvartal
Thomson First Call tror samlet resultat for selskapene i S&P 500-indeksen i USA vil øke med 18 prosent fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år.

Det vil i så fall være den kraftigste resultatveksten siden tredje kvartal 2000. I først kvartal i år økte samlet resultat for S&P 500 med snaut 12 prosent, i andre kvartal med snaut 10 prosent.

I en analyse viser Thomson First Call til den ekspansive finanspolitikken som føres i USA, samt til flere positive makrotall i det siste.

Det påpekes også at aksjeanalytikerne i det siste gradvis har økt estimatene sine på selskapenes resultater for tredje kvartal, og det vises til at det samtidig ikke er spesielt mange negative resultatvarsler fra selskapene selv.

Thomson First Call mener den ekspansive finanspolitikken også vil gi effekt i fjerde kvartal, og tror resultatveksten i dette kvartalet "nesten" kan nå analytikernes meget optimistiske estimater, som innebærer en resultatvekst på 21,3 prosent fra samme kvartal i fjor.

Advarer

Men Thomson First Call advarer imidlertid investorene mot å tro at denne resultatveksten vil fortsette neste år. Da kan de bli skuffet.

- Det kan vise seg spesielt innen teknologisektoren, hvor det ser ut til at verdsettelsene allerede er i forkant av realitetene, heter det i analysen.

Analytikerne tror i snitt på en resultatvekst på 12,0 prosent i første kvartal og 11,4 i andre kvartal, noe Thomson First Call betegner som fornuftig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere