Gå til sidens hovedinnhold

Spår suksess for neste Wii

Men Nintendos president Satoru Iwata mener det fremdeles er liv i dagens konsoll.

Nintendos unike spillkontrollere som registrerer spillerens bevegelser får konkurranse fra Sony og Microsoft i 2010. Sony lanserer Playstation Move i midten av september, og Microsoft følger opp med Kinect to måneder senere.

Dermed skulle vel den aldrende og lite grafikkimponerende konsollens dager være talte? Hvordan kan den konkurrere med HD- og 3D-konsoller som Xbox 360 og Playstation 3?

Ideelt marked for neste Wii

- Jeg tror ikke det er et umiddelbart behov for å erstatte Wii-konsollen. Men selvsagt, en gang i fremtiden vil dette behovet reise seg. Jeg har ikke svar på når det behovet vil komme, fortalte Nintendos president Satoru Iwata i en kommentar i forbindelse med spillmessen E3 i Los Angeles, ifølge Reuters.

Salget av den enormt fremgangsrike konsollen har avtatt, men Iwata tror det fremdeles er liv igjen i konsollen takket være spill som det nyannonserte «Zelda», «Metroid», «Donkey Kong» og «Wii Party». Og når tiden kommer for å bytte ut Wii, mener nintendosjefen at markedet vil være vesentlig mer imøtekommende enn det var da Wii ble lansert i 2006.

- Da vi først lanserte DS og Wii, var det veldig få mennesker som trodde vi ville få slik suksess. Derfor ble Nintendo nødt til å prøve å skape markedet for de to plattformene på egen hånd, sier Iwata, ifølge nyhetsbyrået.

- Så når tiden er inne for å lansere en ny plattform, og vi kan hanke inn støtte fra tredjepartsutviklere i tillegg til våre egne spill, vil vi være i stand til å skape veldig sunt miljø for den plattformen, sier Iwata.

- Kjernespillene viktigst

Ifølge en rapport fra markedsanalytikerne i NPD Group var seks av ti av de mest solgte spillene i USA i 2009 til Wii, og alle seks spillene var utviklet av Nintendo selv. Analytiker Todd Greenwald i Signal Hill tror imidlertid at dette bildet er i ferd med å endre seg, ikke minst takket være finanskrisen.

Greenwald mener salgssuksessen til spill som «Splinter Cell: Conviction» og «Red Dead Redemption» viser at det er hardcorespillere og ikke de såkalte casualspillerne som driver salg av spill. «Familiekonsollen» Wii henvender seg hovedsakelig til casualspillerne, og salget av konsollen har avtatt.

- Grunnen til å kjøpe en Wii har endret seg dramatisk i løpet av det siste halve året eller så. Folkene som fremdeles kjøper spill er hardcorespilleren, og han kommer til å kjøpe en PS3 eller Xbox 360. Jeg vil tro at PS3 og Xbox 360 kommer til å øke ganske kraftig i forhold til Wii de neste seks månedene, sier Greenwald.

Reggie Fils-Aime, Nintendos sjef i USA, sier i en kommentar om det økende salget til PS3 at det er lett å snakke om vekst når du jobber ut fra en veldig lav basis.

- Når du ser på det totale antallet solgte konsoller, er det klart at vi gjør det dramatisk bedre enn noen av våre konkurrenter, sier Fils-Aime.

Kommentarer til denne saken