RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår svakere euro

Sist oppdatert:
Euroen kan få seg den kraftigste kilevinken siden juni i fjor. Dermed blir det billigere for deg å dra på Europa-ferie.
Av: Niels Ruben Ravnaas

Valutahandelsgiganten Deutsche Bank har tittet i krystallkulen og spår at euroen raskt kan få sitt største fall siden forrige juni. Grunnen til dette er at den økonomiske veksten i Europa har vist svakhetstegn, skriver Bloomberg.

- Vi har blitt negative til euroen, etter at den har hatt et sju prosents rally mot dollaren så langt i år, sier George Saravelos, strateg for Deutsche Bank i London.

Deutsche Bank er en real kjempe innenfor handel med utenlandsk valuta. Ifølge Euromoney magazine står den Frankfurt-baserte banken bak nesten 20 prosent av all valutahandel.

Deutsche Bank fortalte klienter forrige måned at euroen kan falle med så mye som 5,3 prosent ved utgangen av desember. Om dette skulle stemme vil det være det største fallet siden slutten på andre kvartal i 2005, når den falt med 6,6 prosent. Euroen falt med 0,9 prosent forrige uke og kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere