*Nettavisen* Nyheter.

Spår tidobling av oljevirksomheten i nord

Tromsø (NTB): Omfanget av olje- og gassvirksomheten i Nord-Norge kan øke fra 30 milliarder i år til det tidobbelte i 2030. Nordnorske leverandører kan stå for en firedel av leveransene de kommende ti årene.

Det er blant de oppsiktsvekkende og optimistiske konklusjonene i en analyse Rystad Energy har gjort på oppdrag for Pro Barents, PetroArctic og Kunnskapsparken nord.

Framstillingen viser at markedet for regionale leveranser vil øke både i Barentshavet og Norskehavet. Med de allerede vedtatte utbyggingene vil de doble seg de kommende tre årene. I tiårsperioden fram til 2012 vil leverandører i Nord-Norge kunne stå for 25 prosent av leveransene.

Rystad Energy tror også at Barentshavet og Norskehavet samlet vil være en større leverandør av olje og gass enn Nordsjøen, og at Barentshavet om 20 år vil være den største oljeprovinsen.

- Vi vet ikke 100 prosent fordelingen av dette. Men gjennom de siste funnene i Barentshavet er det helt innlysende at man har knekt koden for Barentshavet. Det gir helt andre perspektiver på hva som finnes der enn hva man hadde for få år siden, sier samfunnskontakt for Norsk Olje og Gass (tidligere OLF) i Nord-Norge, Geir Seljeseth til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.