RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparebank nær stupet

Sist oppdatert:
Det jobbes nå iherdig med å redde Helgeland Sparebank etter enorme tap i fjor. Styret og ledelsen vil sannsynligvis måtte gå i prosessen
Ifølge Finansavisen er det avdekket enorme tap i sparebanken, og meglerhuset First Securities jobber nå med å få på plass ny egenkapital til banken. Det skal være snakk om en emisjon på omkring 200 millioner kroner for å berge banken.

I prosessen må trolig både styret og ledelsen i Helgeland Sparebank gå.

Det er avsløringer av langt større tap enn hva banken meldte i sitt resultatvarsel 17. desember i fjor som er grunnen til krisen. I varslet indikert sparebanken et underskudd etter tap på 14 millioner kroner.

Det ventes nå et kraftig fall i kursen på grunnfondsbevisene som følge av emisjonsbehovet. Kursen har i det siste ligget rett over 100 kroner. Firsts beste salgsargument i emisjonen skal være at den underliggende driften fortsatt skal være god. Ifølge Finansavisen kommer resultat før tap til å ligge rundt 89,5 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere