RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparer ikke på ferien

Foto: Hansen, Alf Ove (SCANPIX)
Nordmenn tar ut all ferien i ett jafs. Gjett hvor mange som tar med elskerinnen.

Over 40 prosent av de spurte i en undersøkelse om nordmenns ferievaner skal ha fire uker eller mer i sammenhengende ferie. Kun fem prosent sier de bare skal ta én ukes ferie i sommer.

I undersøkelsen, der 845 nordmenn er intervjuet av InFact for Hotels.com, kommer det frem at hele 48 prosent av nordlendingene skal ta ut fire uker eller mer.

I en jafs
Nesten hver fjerde nordmann (24 prosent) tar tre uker sammenhengende ferie, mens 14 prosent velger to uker. 8 prosent av de spurte skal ikke ha noe ferie i det hele tatt.

Mens mange nordlendinger tar ut mye av ferien i en jafs, er det folk i Oslo som sprer ferien mest, med i underkant av en fjerdedel som tar ut to uker sammenhengende ferie, og ytterligere en fjerdedel som tar tre uker. I Oslo, Sør-Norge og på Vestlandet tar under 40 prosent ut fire uker eller mer.

Med familien
Over 80 prosent av oss foretrekker å feriere med familien. Voksne folk ferierer oftere alene. 8 prosent av dem mellom 40 og 59 år foretrekker eget selskap. Kun 2 prosent mellom 18 og 39 år velger aleneferie.

Blant dem som vil feriere med en venn, troner Oslo på topp med 10,5 prosent, mens Sør-Norge (1,1 prosent) og Midt-Norge (3,4 prosent) er mest venneløse på tur. Landssnittet her er på 5,7 prosent.

Og 3 prosent av de spurte opplyser friskt at de tar med seg sin elsker eller elskerinne på tur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere