RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Sparer på færre flyktninger

Sist oppdatert:
Regjeringen reduserer bistanden med en milliard kroner, men dette går ikke ut over fattige land.

(ANB) – Vi oppretter bistanden til fattige land krone for krone, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Beløpet til fattige land blir i 2011-budsjettet prisjustert og opprettholdt på årets nivå. Vi setter verdensrekord også neste år, sier Solheim.

ANB kunne fredag avsløre at regjeringen kutter en milliard kroner i bistandsbudsjettet ved å gå ned fra 1,09 til 1,0 prosent av brutto nasjonalinntekt.

Bekrefter nedgang
Solheim bekrefter denne nedgangen, men poengterer at det er nedgangen i antall asylsøkere i Norge som er årsaken.

– Dette er justisminister Knut Storbergets fortjeneste. Det er flyktningutgiftene som går ned med 1 milliard kroner. Bistandsbudsjettet inkluderer flyktningtiltak i Norge. Dette har også vært praktisert av tidligere regjeringer. Det er i tråd med internasjonal praksis, sier Solheim.

Veldig fornøyd
– Men regjeringen kunne jo opprettholdt en bistand på 1,09 prosent av brutto nasjonalinntekt?

– Vi skrøt aldri av 1,09 prosent i fjor, siden vi visste at det her lå inne store norske flyktningutgifter på grunn av høy asyltilstrømming. Vi skrøt bare av at vi lå over en prosent, sier Solheim.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har klart å holde oppe bistanden til fattige land. Verdensøkonomien er presset. Derfor er det viktig at Norge fortsatt er størst og best på bistand, sier Erik Solheim. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere