RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illusion.no)

Sparkebukse for voksne

Sist oppdatert:
Kosedressen blir stadig mer populær

(SIDE2): En joggebukse og hettegenser sydd sammen til et plagg.

Bildekarusell lenger ned i artikkelen.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Populært
Jumpsuiten kom for fullt i fjor og ble raskt et hett moteplagg. Nå er det kosevarianten av buksedressen som er det hotteste. Daffedress, One Piece, HELTdress, Kosedress - flere produsenter har prøvd seg på konseptet «heldress» med stor suksess. I løpet av 2009 har plaggene blitt mer og mer populære, og trenden fortsetter å øke i 2010.

Bruker bloggerne
Produsentene har blant annet benyttet seg av bloggere og kjendiser som markedsførere. Et eksempel er Voe, som har Norges mest populære blogg. Hun har flere ganger postet bilder av seg selv i en heldress med positive kommentarer. I en episode av TV3-programmet «Celebert Selskap» inviterte Trine Grung på middag i kosedress-antrekk til stor fornøyelse fra gjestene Kathrine Sørland, Asgeir Borgemoen og Stephen Ackles.

Fikk ideen etter afterski
På HELTdress.no kan du lese at gründer Magne Hatteland fikk ideen etter han i romjulen 2008 dukket opp på flere afterski med sin egenlagde heldress:

«Da jeg var hjemme i romjulen 2008, var jeg på flere afterski i min egenkomponerte Vriompeis. Jeg tror kanskje 100 stykker spurte meg hvor de kunne få sin egen. Tilbake i Kina begynte tankene å surre, og i mars var jeg i kontakt med en titalls fabrikker for å finne de som best kunne produsere HELTdresser. Til slutt fant jeg hyggelige fabrikkpartnere og vi fikk satt i gang produksjonen,» forteller Hatteland på nettsiden.

Flere kjendiser
Elin Tvedt er et annet kjent navn som er med å fronte heldress-konseptet. Tidligere i år ble det kjent at programlederen er en av kjendisene som skal fronte det nye klesmerket «239».

- Vi lager jumpsuits av fleece som det står gøye tekster på. Tekstene representerer en del kjente mennesker. Vi bruker ting som er typisk for dem, og kjendisene fronter produktet, fortalte gründer Mona Solberg til Side2.

- Dressen kan brukes i bakken, på afterski eller som en kosedress. Den er både fin og kul. I tillegg kan du velge ditt eget uttrykk og tekst – som sier litt om hvem du er som type.

Andre kjendiser som fronter «239» er hopperne Bjørn Einar Romøren og Anette Sagen.

Den ultimate koseplagget?
Dressen minner mest om en sparkebukse som tidligere kanskje er mest sett på babyer og små barn. Den komfortable antrekket passer perfekt til sofakos, søndags-chill og hytteturer. Felles for plagget er den sitter løst og at sin kosedress kan man slappe av og ta det rolig. Det spørs om ikke denne daffedressen blir et populær påskeantrekk.

Les også: Sommerens nøkkelplagg

3001

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere