RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparkede seniorpiloter saksøker SAS

Oslo (NTB): Ti piloter over 60 år som ble oppsagt da SAS skulle nedbemanne, saksøker arbeidsgiveren for aldersdiskriminering.

I slutten av juni møter pilotene flyselskapet i Asker og Bærum tingrett.

Advokat og prosessfullmektig Jon Gisle i Arbeidsrettsadvokatene sier at ingen piloter under 60 år ble berørt av nedbemanningen i Norge og Sverige i september i fjor, mens ti piloter mellom 60 år og 63 år ble sagt opp.

? Et av argumentene var at de eldste pilotene hadde god pensjonsopptjening. Vi mener dette er aldersdiskriminerende og usaklige oppsigelser, sier Gisle til Aftenposten.

Tidligere var aldersgrensen for å gå av som pilot 60 år, men i 2005 åpnet SAS, i henhold til nye internasjonale regler, for at pilotene kunne fly til de var 65 år.

Ved Likestillings- og diskrimineringsombudet ønsker man ikke å kommentere den konkrete saken fordi den skal prøves rettslig.

SAS? advokat, Tron Dahlheim i advokatfirmaet Arntzen De Besche, benekter at oppsigelsene handler om alder.

? Pensjonsordningen i SAS er slik at man kan ha fullt opptjent og svært god pensjon når man fyller 60 år. Vi mener det er saklig å velge dem som kan gå over til gode pensjoner, fremfor yngre piloter som kanskje må ut i arbeidsledighet, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere