RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparker tilbake til professor

Professor Kai Olsen, som i går sa han var lei late studenter, får i dag spark tilbake. Viserektor ved UiB forstår ikke påstandene hans.

I går gjorde Informatikkprofessor Kai A. Olsen det klart at han er lei late elever uten faglig ballast. I dag slår ledelsen ved Universitetet i Bergen (UiB) tilbake.

I UiBs egen interne nettavis, På Høyden, vises det til at flere fag krever i dag en viss faglig ballast for å komme inn. I tillegg til at det var svært få ledige plasser ved UiB ved opptaket i fjor høst. Heller ikke viserektoren for utdanning forstår helt hvor Olsen vil med utspillet sitt.

- Jeg synes det er vanskelig å se hva Olsen mener med kvalitet. Forhold som vi mener indikerer forbedring etter reformen, som bedre gjennomstrømming og økt poengproduksjon, synes han å tolke negativt. Han viser til at studiekvaliteten var høyere før. Men var det bra å overlate studentene til seg selv og la flere falle fra etter hvert? spør viserektor for utdanning, Berit Rokne Hanestad.

Et annet punkt i rapporten Olsen la frem for en uke siden var at universitetene langt på vei syr puter under armene til studentene, og at dette gjør studentene enda latere - om mulig.

- Olsen påstår at tett oppfølging gjør studentene slappe. Jeg vil si at vi gir dem drahjelp, men at de nye undervisningsformene krever mer engasjement og flere arbeidstimer enn den tradisjonelle formen, sier Hanestad til På Høyden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere