Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparket etter falske sex-anklager

Foto: (Scanpix)
Trass i at kollegaens sex-anklager ikke var blitt bevist, kvittet Bergen kommune seg med hjelpepleieren (52) så fort som mulig.

Nå får mannen full oppreising, etter at arbeidsretten ga ham medhold i sivilsaken mot kommunen, mens Bergen tingrett trodde på hans versjon i straffesaken.

Antastet i garderobe
52-åringen ble beskyldt av en 30 år yngre kollega for å ha antastet ham i en garderobe på et sykehjem i Bergen sentrum i juni 2004. Fire måneder senere ble han oppsagt av Bergen kommun, på grunn av sex-anklagene. Men 52-åringen gikk til sak mot kommunen, og vant fram i arbeidsretten. Saken ble anket videre til Gulating lagmannsrett, som ennå ikke har avsagt dom.

Hjelpepleieren har gode kort på hånden nå som Bergen tingrett også har stilt seg på hans side. Torsdag ble han frikjent for anklagene fra kollegaen.

Den 22 år gamle kollegaen hevdet at de to hadde vært i herregarderoben samtidig på sykehjemmet mens de skiftet. Plutselig hadde 52-åringen bedt kollegaen utføre oral-sex på ham, og da han nektet tok han hånden hans og førte den ned i trusen på seg selv.

- Stirret alltid på meg
Men hjelpepleieren nektet kategorisk for at kollegaens versjon av hendelsen var riktig. Han fortalte at kollegaen pleide å stirre på ham når han skiftet i garderoben, noe han også gjorde den dagen. Da kollegaen plutselig hadde tatt hånden mot skrittet hans, grep han fatt i ham og spurte aggressivt hva han ville, om han hadde seksuelle motiv. Den da 20 år gamle mannen forlot garderoben og gikk til sjefen med anklager om sex-press.

Resultatet ble en sex-skandale som førte til at 52-åringen mistet jobben som hjelpepleier, samt et forelegg på 8000 kroner fra politiet. Han vedtok aldri forelegget, og saken gikk dermed til retten.

«Man kan ikke helt se bort fra at tiltaltes forklaring av hendelsesforløpet kan tenkes å være riktig, i hvert fall slik han opplevde det.» skriver tingretten i dommen. Lagmannsretten vil om kort tid avsi dom i sivilsaken mot kommunen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!