RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparket for nettshopping

(Scanpix)
Nettauksjonen Ebay ble dyrere enn forventet.

Mange arbeidsplasser nekter arbeidere å gå inn på visse nettsteder.

De mener de ansatte kaster bort for mye av sin tid.

Andre sjefer gjør heller kort prosess.

To timer daglig
Sjefene i distriktsadministrasjonen, Neath Port Talbot Council, i Wales fikk nok av at de ansatte brukte mer tid på Internett enn på jobben sin. Da de fant ut at noen av de ansatte rådgiverne brukte opptil to timer om dagen på nettauksjonen Ebay rant begeret over.

En ansatt i den lokale administrasjonen har nå fått sparken på grunn av sin overivrige shopping. To andre har etter avtale med sjefen for administrasjonen sagt opp sine jobber ifølge BBC.

Skal jobbe ikke shoppe
Den lokale fagforeningen er bestyrtet over hendelsene og mener at administrasjonen selv må ta ansvar. Ved å gi de ansatte tilgang til Internett mener fagforeningen at de ansatte ble fristet til å bruke overdrevet mye tid på nettauksjonen i arbeidstiden.

Distriktsadministrasjonens ledere mener denne begrunnelsen ikke er god nok.

- Vi fører en politikk hvor de ansatte får bruke Internett i fritiden. Men vi ønsker helt klart ikke at de skal bruke Internett i den tiden de jobber som rådgivere. De er ansatt for å utføre en jobb, ikke for å shoppe på nett, sier Graham Jones, personalsjef i distriktsadministrasjonen til BBC.

Ikke filter mot Ebay
Arbeidsstedet hadde installert filter for å blokkere nettsider med porno for de ansatte. Shoppingsider, som Ebay, var derimot ikke blokkert.

Fagforeningen er likevel ikke fornøyd med avgjørelsen og vil ha en undersøkelse av oppsigelsene.

De mener at denne typen surfing i arbeidstiden ikke er til å unngå og at det inngår som en del av arbeidsplassen.

- Distriktsadministrasjonen har her gått over grensen. Internett er idag en del av vår arbeidsplass på både godt og ondt, sier den lokale fagforeningslederen, Andrew Woodman, ifølge BBC.

Dyr nettauksjon
Alle de ansatte, som har måttet si opp sine jobber eller fått sparken på grunn av shopping, lå på en årslønn på 250.000 til 300.000 kroner. For dem vil nok uansett nettshoppingen ha blitt mye dyrere enn beregnet.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere