RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparket jente for å fremprovosere abort

(Ålesund Kommune)
Sist oppdatert:
19-åringen fikk en 17 år gammel jente med seg på en grusom plan.

En 17 år gammel jente og en 19 år gammel mann er i Sunnmøre tingrett dømt etter den svært spesielle voldsepisoden som fant sted i april i år.

Jenta ble dømt til 200 timers samfunnstjeneste for at hun ved 23-tiden 14. april, ved Lerstad barneskole i Ålesund, angrep en jente bakfra, dyttet henne i bakken, for så å slå og sparke mot hodet og kroppen hennes mens hun lå nede.

Formålet med volden var å fremprovosere en abort, idet hun feilaktig trodde at jenta var gravid.

La plan sammen
En 19 år gammel mann er også dømt for volden. Han deltok i hendelsen fordi han trodde offeret var gravid med hans barn.

19-åringen er dømt til syv måneders fengsel for å ha inngått en plan med den 17 år gamle jenta som slo og sparket mot hodet og kroppen til offeret.

Bakgrunnen for volden var at 19-åringen og offeret hadde møtt hverandre og hatt tilfeldig sex like før jul året før.

Skal ha forfalsket graviditet
Offeret skal da senere ha gitt uttrykk overfor 19-åringen om at hun hadde blitt gravid. Dette tror ikke retten hun faktisk var, uten å kunne slå dette fast med sikkerhet.

19-åringen skal ifølge dommen ha dratt på ferietur i mars/april, og da han kom tilbake 11. april 2010, var det en melding til ham på Facebook der fornærmede hadde vedlagt et ultralydbilde av et foster og bilde av jentas mage med litt kul på. Ifølge dommen skal dette bildet derimot ha vært fra en tidligere graviditet.

Da ble 19-åringen ifølge dommen helt ute av seg.

- I trance
- Han beskrev seg selv som i en nervøs trance og med dårlige tanker. Han følte at han ikke hadde rom i sitt liv for et nytt barn – han er far til et barn på snart tre år – og hadde panikkartede tanker/grublinger i de påfølgende dagene. Han ble fanget av tanken på at fornærmede måtte abortere og siden hun ikke hadde sørget for å søke abort innen tolvukersfristen i abortloven og heller ikke var villig til å søke andre løsninger, ble tiltalte besatt av tanken på at en abort måtte fremprovoseres, står det i dommen.

Til slutt søkte han støtte hos sine to nærmeste venner, deriblant den 17 år gamle jenta.

De la en felles plan hvor han skulle lokke fornærmede til en offentlig plass og forsikre seg om at fornærmede fortsatt var gravid. Så skulle han forlate henne slik at den 17 år gamle jenta skulle kunne «hoppe på henne» og tilføre fornærmede vold som kunne bevirke at fornærmede aborterte.

Ifølge dommen angrer jenta på at hun ble med på planen.

- Ville ikke angret om hun aborterte
I dommen heter det at 19-åringen også angrer, «men han ga også uttrykk for at dersom fornærmede hadde vært gravid og det hadde lyktes å avbryte svangerskapet, ville han ikke ha angret på det. Hans holdning sier også mye om hans sterke vilje til å provosere fram abort. Derfor er det også individualpreventive grunner til å gi en markert reaksjon,» heter det i dommen.

19-åringen ble derfor dømt til syv måneders fengsel, hvorav 90 dager betinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere