*Nettavisen* Nyheter.

Sparket sjefen

Konsernsjef Per Kveim forlater Software Innovation med øyeblikkelig virkning.

15.08.06 10:13

- Per Kveim ville nok gjerne fortsatt i stillingen, men vi må fokusere på lønnsomhets i tiden fremover, sier styreformann Peter Pay til NA24.

Software Innovation har inngått en avtale med konsernsjef Kveim om at han fratrer sin stilling med øyeblikkelig virkning. Pay vil ikke komme med noen prognoser når selskapet skal levere positive tall, etter at det har sviktet kardinalt den siste tiden.

NA24 - din næringslivsavis

Øyeblikkelig virkning
«Styret i Software Innovation har kommet til en avtale med konsernsjef Per Kveim om avslutning av han arbeidsforholdet», heter det i meldingen.

Kveim har ledet selskapet helt siden 1988. Software Innovation har 620 ansatte og er et ledende programvare- og konsulentmiljø i Norden. Det driver med løsninger innen kunderelaterte prosesser og forretningskritisk rapportering og analyse.

- Per Kveim har ledet selskapet i over 18 år. Det er nesten unikt i seg selv. Selskapet er hans baby, men vi må prioritere, sier Pay.

Konsernsjef Kveim fratrer umiddelbart, men vil stå til disposisjon for rådgivning til styret en periode fremover.

Appell
På et møte med de ansatte i morges holdt den avtroppende konsernsjefen en appell.

- Det er vanskelig å tolke reaksjonen fra de ansatte. Vi trenger tid til omstilling, sier Pay.

Han sier Kveim er profesjonell og at de har kommet frem til en løsning alle parter er fornøyd med. Styret vil starte arbeidet med å rekruttere ny konsernsjef umiddelbart, heter det.

Sverre Kjenne er konstituert som konsernsjef i Software Innovation ASA. Kjenne ble i mars 2006 engasjert som visekonsernsjef i selskapet.

Per Kveim var ikke tilgjenglig for kommentar til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag