Gå til sidens hovedinnhold

Sparket statsminister gjeninnsatt i Nord-Korea

Seoul (NTB-Reuters): Den tidligere nordkoreanske statsministeren Pak Pong-ju, som ble sparket i 2007 fordi han ikke lyktes med å innføre økonomiske reformer, ble mandag gjeninnsatt i stillingen.

Choe Yong-rim forlater dermed posten, som han har hatt siden juni 2010. Det statlige nyhetsbyrået KCNA ga ingen forklaring på skiftet av regjeringssjef, som skjedde under et møte i nasjonalforsamlingen.

Kim Jong-un samlet mandag nasjonalforsamlingen i Nord-Korea, men agendaen er ukjent for omverden, skriver nyhetsbyrået AP.

Nord-Korea regnes for å være det landet i verden hvor nasjonalforsamlingen har aller kortest møtetid. Representantene treffes under normale omstendigheter én gang hver vår. Kim innkalte imidlertid også til et møte i september i fjor - et tegn på at han ønsker å styre landet noe annerledes enn sin far, avdøde Kim Jong-il.

På grunn av den brutale krigsretorikken Nord-Korea har tatt i bruk den siste tiden, følger verdenssamfunnet nøye med på politiske endringer innad i landet.

Utnevnelsen av Pak i 2003 ble ansett som et forsøk på å bedre økonomien i et av verdens fattigste land. Det antas at over 2 millioner mennesker har sultet i hjel i Nord-Korea siden 1990-tallet. (©NTB)

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant