RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparket tingrettsdommer anker til lagmannsretten

Bergen (NTB): I sommer mistet tingrettsdommer Tor Bertelsen i Bergen tingrett jobben etter å ha tapt mot staten i Oslo tingrett. Nå anker han dommen.

Saken kommer opp for Borgarting lagmannsrett, men det skjer neppe før mot slutten av 2014 eller 2015, skriver Bergens Tidende.

Bertelsen ønsker ikke å kommentere saken, men henviser til advokat Johannes Wegner Mæland som skal bistå ham i ankesaken.

- Jeg kan bekrefte at jeg bistår Bertelsen og at dommen er anket. Dette er en viktig og prinsipiell sak der det er nødvendig å snu enhver stein i fortsettelsen, sier Wegner Mæland.

Tingrettsdommeren har blant annet blitt beskyldt for å være kvinnefiendtlig og nedlatende overfor parter i retten og har vært anklaget for ikke å holde arbeidstiden. I dommen fra Oslo tingrett het det blant annet at han var en dyktig jurist, men at han led av avvikende virkelighetsoppfatning og hadde en mangelfull dømmekraft og vurderingsevne. Domstolsadministrasjonen (DA) mente Tor Bertelsen er for ustabil og uskikket til å være dommer, og han ble suspendert fra jobben i juli i fjor. Første gang DA ba Justisdepartementet om å suspendere Bertelsen var i 2010. Selv har han avvist enhver kritikk.

Tingrettsdommere kan kun avskjediges ved dom, og ingen dommere er blitt oppsagt på denne måten siden andre verdenskrig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere