Den tragiske hendelsen skjedde i Blackpool i England for noen uker siden. 23 år gamle Katie Leeming var gravid med Ivy-Rose, da hun fikk påvist koronasmitte og ble bekymret over sin egen og datterens tilstand. Hun la raskt merke til at babyen sluttet å bevege seg i magen, skriver LancsLive.

Dette skjedde mens Leeming var isolert sammen med sine to barn og kjæresten. Hun tok kontakt med det lokale sykehuset i Blackpool, og der ble det bestemt at Leeming måtte gjennom en prematur fødsel 14 uker før tiden via et nødkeisersnitt.

Les også: Trondheim: Rekordmange koronapasienter og 410 nye smittede

Rundt en uke etter fødselen testet det nyfødte barnet positivt for koronaviruset, og på grunn av komplikasjoner etter fødselen fikk Ivy-Rose også lungeblødning og en hjerneblødning. Dessverre ble helsen til lille Ivy-Rose verre og verre, og 22. oktober døde hun i armene til mor og far.

- De er helt knust for øyeblikket. De får støtte og hjelp fra venner og familie for å takle sorgen, forteller 23-åringens venninne, Simone Threlfall, til LancsLive.

Ber folk donere penger

For å hjelpe foreldrene og barna som er i sorg, så har venninnen startet en folkefinaniserings-kampanje gjennom GoFundME.

Les også: Ekspert om julebordsesongen: – Definitivt en risikoperiode

- Familien hennes vil sette enormt pris på alle donasjoner som kommer inn, og jeg ønsker at disse pengene, uansett hvor stor eller liten donasjonen er, vil bidra til å skape et vakkert farvel, sier Threlfall til LancsLive.

Koronadødsfall blant spedbarn

Det er vanskelig å vite noenlunde nøyaktig hvor mange barn under ett år som er død på grunn av koronaviruset. Mange land oppgir ikke nærmere detaljer om alder av hensyn til personvern, inkludert Norge. Her til lands ble det registrert et covid-19-dødsfall hos et barn som var innlagt på Haukeland universitetssykehus i november i fjor. Det ble ikke opplyst om alderen, men barnet hadde en annen alvorlig sykdom i tillegg.

- Dette er en veldig trist nyhet og minner oss om alvoret og viktigheten av å bremse pandemien, og at vi alle gjør jobben med å følge smittevernrådene, sa Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet i felles uttalelse.

Folkehelseinstituttet har ved flere anledninger sagt at det er svært få dødsfall fra covid-19 som er meldt hos barn globalt.

- De aller fleste barn får ikke alvorlig sykdom med covid-19, selv om de har annen sykdom fra før. Norsk barnelegeforening har utarbeidet råd om hvilke barn som eventuelt skal ha tilrettelegging på skolen på grunn av risiko. Dette dreier seg om sjeldne og alvorlige tilstander.

- Data og erfaringer både nasjonalt og internasjonalt tilsier at barn i mindre grad enn voksne blir syke av covid-19. De fleste barn får mild sykdom, og det er sjelden behov for sykehusinnleggelse, skrev Folkehelseinstituttet i en pressemelding.