Spedbarn døde etter omskjæring

Gutten ble hentet med ambulanse to dager etter inngrepet som ble utført av en lege i Oslo. Men livet sto ikke til å redde.

Komplikasjoner etter inngrepet gjorde at gutten døde to dager etter inngrepet som ble utført på et faslegekontor i Oslo Øst for ett år siden. Det samme fastlegekontoret er medlt til Helsetilsynet i en ny sak, skriver Aftenposten.

Det var Oslo universitetssykehus som meldte den siste saken til Helsetilsynet. Det er ikke samme lege som utførte inngrepene. Ingen av legene er suspendert, skriver avisen.

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) sendte i april 2011 ut et forslag på høring om omskjæring av gutter bør bli et tilbud i den offentlige helsetjenesten. Saken er ikke avgjort og ligger fortsatt til behandling i departementet.

Statssekretær Nina Tangnæs Grønvold sier at de må bruke litt tid på saken. Det til tross for at saken ble sendt ut på høring for mer enn to år siden.

Departementet anslår at omkring 2000 gutter blir omskåret i Norge årlig - mange av dem privat og uten faglig kontroll.

Adresseavisen har tidligere fortalt om hasteoperasjoner etter omskjæringer som gikk galt. Blant annet ble små gutter omskåret med saks på asylmottak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.