Spedbarn døde: Tilsynet åpner sak

Konstituert administrerende direktør Dag Hårstad i Helse Møre og Romsdal ankommer Kristiansund sjukehus mandag.

Konstituert administrerende direktør Dag Hårstad i Helse Møre og Romsdal ankommer Kristiansund sjukehus mandag. Foto: Bjørn A. Hansen

Utrykningsgruppen til Kristiansund sjukehus etter barnedødsfallet i helikopter.

23.02.15 14:49

Mandag ble det besluttet å åpne tilsynssak etter at et 10 måneder gammel barn søndag døde i helikopteret på vei fra Kristiansund sjukehus, skriver Tidens Krav.

Familien hadde da vært i kontakt med Kristiansund sjukehus siden fredag, da det også ble bestilt helikopter til Ålesund, men helikopteret kom aldri.

Les også: Tente lys for gutt som døde

- Vi har hatt kontakt med Helse Møre og Romsdal både søndag kveld og mandag. På bakgrunn av opplysninger vi har mottatt, har vi besluttet tilsynsmessig oppfølging av saken. Statens Helsetilsyn vil nå innhente opplysninger fra alle involverte for å få belyst hva som har skjedd, sier assisterende fylkeslege Cato Innerdal til Tidens Krav.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mange kom på spontanmarkeringen ved Kristiansund sjukehus for å tenne lys for gutten som døde søndag. Foto: Trygve Strand Joakimsen (Tidens Krav)


Les hele saken i Tidens Krav.

Samler fakta

Mandag kom helseforetaksledelsen til Kristiansund sjukehus, representert ved toppsjef Dag Hårstad, fagdirektør Odd Jarle Veddeng, assisterende direktør Helge Ristesund, klinikksjef Ove Økland og kommunikasjonsdirektør Trine Kvalheim. Besøket har vært avtalt lenge, men fikk søndag kveld en ny og tragisk agenda.

- Helsetilsynets utrykningsgruppe har startet arbeidet sitt. Når de kommer hit, vet jeg ikke. Det får vi en oppdatering på nå. Så samler vi inn fakta så mye som vi får til, sa konstituert administrerende direktør Dag Hårstad i Helse Møre og Romsdal, da han ankom Kristiansund sjukehus for møter med blant annet barneavdelingen ved 12.30-tiden mandag.

Les hele saken i Tidens Krav.

- Fortidlig å si noe om årsak

Han regner med at helseforetaket ville ha klar en oppsummering av hva helseforetaket har oversikt over mandag ettermiddag. Han vil foreløpig ikke gå inn på hva man har funnet ut til nå.

- Det vi har fokus på nå, er å ta vare på foreldrene og skaffe til veie informasjon til politi og helsetilsyn, sier Hårstad, som i den forbindelse regner det som naturlig at det blir begjært rettsmedisinsk obduksjon av barnet.

- Har du noen holdepunkter for at dette er et dødsfall som kan relateres til helgestengt barneavdeling?

- Nei, det er det altfor tidlig å si noe om. Der må vi vente til undersøkelseskommisjonen har gjort jobben sin, sier Hårstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.