Gå til sidens hovedinnhold

Spedbarn innlagt på sykehus – foreldrene varetektsfengslet

Spedbarn innlagt på sykehus med det politiet mistenker er voldsskader.

Et spedbarn er denne uka lagt inn på Universitetssykehuset Nord-Norge med det som betegnes som voldsskader, melder NRK.

Politiet har siktet begge foreldrene.

Politiet ba under fengslingsmøtene fredag om to ukers varetekt for foreldrene. Nord-Troms og Senja tingrett fengslet moren i én uke, mens det foreløpig ikke har kommet noen fengslingskjennelse for faren, melder NTB.

Like før klokken 16.15 bekrefter politiet at faren også har blitt varetektsfengslet i én uke.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han ønsker å bidra til å oppklare saken og har gitt en grundig forklaring, sier mannens forsvarer, Jan Tore Olsborg til Nordlys.

- Kan skyldes vold

- Barnet, som er noen måneder gammelt, er innlagt på sykehus på grunn av skader som kan skyldes at barnet er utsatt for vold. Politiet er i gang med å etterforske om skadene skyldes vold eller om skadene har en annen forklaring. Slik saken står nå mener vi det er grunn til å mistenke at skadene er påført av en eller begge foreldrene og anser det nødvendig med varetektsfengsling for å unngå at bevis skal gå tapt, sier påtaleleder Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt ifølge avisa.

Foreldrene er i 30-årene og kommer fra Troms. De er siktet for mishandling i nære relasjoner eller medvirkning til dette.

Nekter straffskyld

Det var foreldrene selv som kom med barnet til Universitetssykehuset Nord-Norge tidligere denne uka. Sykehuset varslet deretter politiet da de fikk mistanke om at skadene til barnet var påført, melder NTB.

Foreldrene ble pågrepet onsdag denne uken. De har vært i avhør og nekter straffskyld, men politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hva foreldrene har forklart i avhør.

- Slik saken står nå mener vi det er grunn til å mistenke at skadene er påført av én eller begge foreldrene og anser det nødvendig med varetektsfengsling for å unngå at bevis skal gå tapt, sier påtaleleder Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt til NTB.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå