RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Speedbåtfører hadde 2,07 i promille

En 46 år gammel mann brukte det han kunne av argumenter for å slippe straff for fyllekjøring med båt. Men Bergen tingrett bet ikke på. 2,07 i promille sa nok

Det var etter et fuktig lag en fredagskveld i august i fjor, at mannen krasjet den 21 fots Frodè speedbåten sin i en kai nær Breivik. Et vitne til ulykken løp til ulykkesstedet og svømte 20 meter ut til havaristen. Da satt den svært beduggete mannen i førersetet, bøyd over styret.

Startet leteaksjon

Mannen kom etter hvert til seg selv, og mens blodet rant og tennene falt i gulvet, spurte han hvor føreren av båten var blitt av. Dermed satte politiet inn store ressurser på å lete etter den savnete båtføreren. Både dykkere og sporhunder ble satt inn i søket. Men da det begynte å gå opp for politiet at 46-åringen løy, ble leteaksjonen avsluttet. Det ble tatt blodprøver av den sterkt berusete mannen èn time etter krasjet, og disse viser at mannen hadde en skyhøy promille på 2,07.

Ble ikke trodd

I tingretten fastholdt speedbåteieren at han ikke kjørte båten, men at en ukjent person hadde kjørt, krasjet og flyktet inn i natten.

Retten trodde ham ikke.

Dernest pekte mannen på at politiets etterforskning var svært mangelfull og lite troverdig, ettersom det tok lang tid før en rapport ble ferdig. Han la fram fotobevis av blodflekker og skader på setet i båten, som skulle bevise at han satt i passasjersetet.

Retten trodde ham ikke.

Han mente seg også presset til å tilstå av politibetjenten som avhørte ham.

Retten trodde ham ikke.

Til slutt argumenterte mannen for at han ikke var soningsdyktig, siden han hadde psykiske problemer og har vært innlagt ved Sandviken sykehus.

Retten trodde ham ikke.

Mannen mottok tirsdag sin andre fyllekjøringsdom med båt. Han må sone 3 uker i fengsel og betale 5000 kroner i saksomkostninger. Retten fant ingen formildende omstendigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere