Speidere værfaste i Rogaland

Tre speidere mellom 16 og 20 år sitter værfaste i fjellene i Mælands-Grønahei i Rogaland.

23.02.09 09:35

De tre ungdommene på henholdsvis 16, 19 og 20 år sendte ut nødmelding ved 14.50-tiden søndag og var på kvelden i kontakt med redningsmannskaper som forsøkte å geleide dem til en turisthytte i området, ifølge NTB.

- Ikke fått kontakt
Men det er usikkert om de tre har klart å ta seg fram til hytta.

- Vi har ikke klart å få til kommunikasjon med de folkene, men vi ser ikke grunnlag for noen stor bekymring foreløpig, sier redningsleder Terje Langås ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Nettavisen mandag morgen.

Speiderne skal ha vært to-tre kilometer fra turishytta i Målands-Grønahei da de sendte ut nødmeldingen, og hovedredningssentralen tror de har tatt seg til denne hytta.

- De ligger sikkert i beste velgående i en hytte, men vi har ikke klart å komme inn til denne hytta med mannskaper ennå. Vi var jo på vei opp i går, men måtte gi opp, sier Langås.

Vurderer helikopter
Lokale Røde Kors-mannskaper har klart å ta seg til en hytte 4-5 kilometer unna, og det er disse som nå skal forsøke å ta seg til ungdommene.

- Vi må bare la Røde Kors-mannskapene komme inn dit før vi gjør noe. Vi har fått værrapport fra Hjelmeland, men vi vet foreløpig ikke hvordan det er oppe på fjellet. Så fort været bedrer seg vil vi vurdere å sette inn et helikopter, sier redningslederen.

HTML EMBED

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.