Gå til sidens hovedinnhold

Speiderleder dømt for sexovergrep

Bergen (NTB): En speiderleder i 20-årene fra Bergen er dømt til 90 dagers ubetinget fengsel for seksuelle overgrep mot en 15 år gammel speiderjente.

Overgrepene skjedde i leiligheten hans i bergensområdet fra november 2008 til juni 2009, melder Bergens Tidende.

I dommen fra Bergen tingrett som mannen fikk forkynt onsdag ettermiddag, ble han også dømt til å betale jenta 40.000 kroner i oppreisning for seksuell omgang, handling og krenkende atferd overfor henne.

I skjerpende retning uttaler retten at mannen i egenskap av speiderleder for barn og unge har et særlig ansvar for å ivareta dem han leder og avstå fra den type atferd som har funnet sted.

- Foreldre som sender barna sine til en speidergruppe eller annen fritidsaktivitet, skal kunne ha tillit til at lederne i gruppen ikke innleder seksuelle forhold til barna. Forholdet representerer et klart tillitsbrudd i forhold til fornærmedes foreldre, men også i forhold til KFUK-KFUM som har betrodd domfelte lederverv i organisasjonen, heter det i dommen.

I starten av 2012 fikk den sentrale ledelsen til den kristne barne- og ungdomsorganisasjonen bekymringsmelding om lederen. Ledelsen i Oslo gikk videre med saken til politiet. (©NTB)

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere