RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Speiderleder underslo 300.000

Sist oppdatert:
- Grovt misbruk.

I en periode på sju år overførte kassereren i 40-årene til sammen 302.466 kroner fra speiderforeningens konto til sin egen. Pengene brukte han på private formål.

Kassereren skal ha gjort flere uttak hvert år i perioden. Underslaget ble oppdaget av speiderforeningen, og det var etter dette at mannen tilsto å stå bak uttakene.

- Tillitsbrudd
Da mannen møtte i Oslo tingrett mandag kom han med en uforbeholden tilståelse, og saken kunne derfor gå som en tilståelsessak.

I dommen opplyses det om at både beløpets størrelse og det tillitsbruddet mannen har begått var to momenter som var sentrale i rettens vurdering.

«Videre vektlegges det at underslaget er brudd på den tillit som fulgte med vervet i speiderforeningen som kasserer med tilhørende disposisjonsrett over foreningens konto. Denne tilliten har siktede grovt misbrukt ved underslaget», står det i dommen.

120 dagers fengsel
Retten mener at mannen av allmennpreventive hensyn skal dømmes til ubetinget fengsel. Tillitsbruddet han har vist, ses på som skjerpende. Mens erkjennelsen hans kommer i formildende retning.

Da dommen falt i Oslo tingrett mandag ble kassereren dømt til 120 dagers fengsel og til å betale en erstatning på rundt 14.000 kroner til speiderforeningen.

Mannen har tilbakebetalt hele beløpet han underslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere