*Nettavisen* Nyheter.

Spekkhogger drepte instruktør under show

Foto: (Faksimile/Local 6)

Kvinne drept av spekkhogger foran sjokkert publikum.

25.02.10 06:54

Kvinnen ble dradd ned i bassenget av den seks tonn store spekkhoggeren, der hun druknet foran publikummet hun like før hadde fortalt hva skulle skje i forestillingen.

Det melder AP

- En av våre mest erfarne instruktører druknet i en ulykke med en av våre spekkhoggere i ettermiddag, sier sjefen ved Sea World i Orlando, Dan Brown.

Hva som er årsaken til at spekkhoggeren angrep, er usikkert. Kvinnen som døde var 40 år gammel.

Bet tak
Brown vil ikke kommentere hvorvidt hendelsen fant sted under et av parkens show, men en av de som var tilstede sier til AP at showet akkurat skulle til å starte.

- Spekkhoggeren begynte plutselig å svømme veldig fort, brøt vannflaten og bet tak rundt kvinnens liv. Deretter kastet den henne frem og tilbake, og en av skoene hennes falt av, sier Victoria Biniak til WKMG-TV.

Politiet opplyser derimot at kvinnen skal ha falt i bassenget.

Venn
Spekkhoggeren går under navnet Tilikum, som betyr «Venn», og har holdt til i Sea World i 18 år. Hun er 30 år gammel og veier seks tonn. Tilikum har også tidligere vært involvert i en dødsulykke, da den 27 år gamle Daniel Dukes i 1999 tok seg inn i parken. han ble funnet død i spekkhoggerens basseng, trolig på grunn av nedkjøling, men det ble også funnet bitemerker på kroppen hans.

Folk ble bedt om å forlate parken like etter onsdagens tragiske hendelse, og kort tid etter ble den stengt. Sea World vil nå undersøke hva som skjedde.

Flere angrep
Spekkhoggerangrepet er ikke det første i Sea Worlds historie. I 2006 ble dyretreneren Kenneth Peters (39) bitt og holdt under vann av en spekkhogger på 3500 kilo, men slapp utrolig nok fra angrepet med et brukket ben. Peters hadde blitt angrepet av den samme hvalen to ganger tidligere, i 1993 og 1999.

I 2004 unnslapp en parkansatt ved San Antonio et angrep, mens en trener druknet ved en Spansk park i desember.

Sea World har blitt kjent på grunnav sine show med delfiner, spekkhoggere og seler.

Her kan du se video av pressekonferansen.

Under har CNN et intervju med et vitne som så den tragiske hendelsen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.