Gå til sidens hovedinnhold

Spektakulært drama: Alle om bord overlevde flykrasj i USA

Alle de 21 personene om bord overlevde flykrasjen. Én person fikk vondt i ryggen.

Alle om bord overlevde en dramatisk flykrasj under avgang fra flyplassen Houston Executive i Texas tidlig tirsdag. Flyet skulle til Boston og hadde 21 personer om bord da ulykken inntraff. To personer ble sendt på sykehus, men er nå utskrevet, melder CNN.

Les også: Tre omkom i helikopterstyrt i Tyskland

Det er meldt om én person som har pådratt seg ryggsmerter. I tillegg var det en person som fikk pustevansker.

- Hver gang det skjer noe galt med et fly på rullebanen, antar vi alltid det verste, men håper på det beste. I dag fikk vi absolutt det beste utfallet vi kunne håpe på, sier Tim Gibson i den lokale beredskapstjenesten i et intervju med fremmøtte journalister.

Brøt ut i flammer

Flyet skal ha truffet et gjerde under avgang og brøt deretter ut i flammer. Men alle om bord klarte å komme seg ut i tide.

- Dette er en god dag. Dette er faktisk en dag som mange folk har grunn til å feire, sier talsperson for sikkerhet- og beredskapsetaten i delstaten Texas, sersjant Stephen Woodard, i en uttalelse.

- Informasjonen vi har på nåværende tidspunkt tilsier at flyet ikke maktet å lette på enden av rullebanen og kjørte over en vei og stanset på et jorde nord for flyplassen, hvor det begynte å brenne, sier en lokal dommer i Waller county, Trey Duhon, i et Facebook-innlegg.

Gutt (10) overlevde

Flyet, som er av type McDonnell Douglas MD-87, hadde 18 passasjerer, to piloter og én flyvertinne om bord. Alle sammen klarte å komme seg ut av det brennende flyet på egen hånd før beredskapspersonell ankom stedet, melder CNN.

Les også: Småfly krasjet i nabolag i USA

Den yngste passasjeren var bare 10 år gammel.

Årsaken til ulykken er fortsatt ukjent, men det amerikanske luftfartstilsynet er allerede i gang med granskningen.