*Nettavisen* Nyheter.

Spekulasjon om dansk Hydro-kjøp

Det er budkrig om danske energiselskaper. Avis mener at Hydro kan være aktuell til å delta etter uttalelser fra Hydrosjef Eivind Reiten. Les mer

19.05.08 00:40

I Danmark er det konkrete planer om å fusjonere statlige olje- og gasselskapet Dong fusjonere med kraftselskapet Elsam. Myndighetene er for en slik fusjon.Det vil gi et stort dansk energiselskap. Dette melder Aftenposten.Men allerede har det svenske helstatlige Vattenfall forsøkt å stanse fusjonen ved å legge et bud på aksjer i Elsam. I romjulen har svenskene vært på sjarmeoffensiv i Danmark og snakket med kommunale el-selskap som eier Elsam-aksjer, skriver dansk presse.Det er usikkert hvordan dette ender, men flere kilder Aftenposten har vært i kontakt med sier at det kan tenkes at en norsk deltager vil være interessant for danskene. Hele dansk energisektor er i spill.Generaldirektør Eivind Reitens uttalelser til Aftenposten om interesse for nordiske selskap tolkes av flere som interessante. Danmark er et olje- og gassland. Dong har nylig kjøpt 10 prosent av Ormen Lange, hvor Hydro er utbyggingsoperatør.Elsam er også en storselger av kraft til Norge, og Elsam og Dong tilsammen er verdsatt til vel 40 milliarder kroner. De to selskapene har tilsammen en omsetning på vel 20 milliarder.


Børsverdien for Hydro er vel 100 milliarder og energidelen av konsernet omsetter for tre ganger så mye som det påtenkte danske konsernet. Det skriver Aftenposten.Tidligere har danske energidirektører uttalt interesse for nordiske løsninger, blant annet for å demme opp for tyske E.on Ruhrgas som er på ivrig oppkjøpsraid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.