RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Spekulasjoner om comeback for Grete Faremo

Sist oppdatert:
Tidligere bistandsminister, justisminister og oljeminister Grete Faremo (Ap) skal være et av få høyaktuelle navn på Jens Stoltenbergs liste over nye kvinnelige Ap-statsråder.

Faremo vurderes som aktuell i minst tre ulike departementer, erfarer VG.

Den tidligere justisministeren blir av kretsen rundt Stoltenberg ansett som en potensiell statsråd med stor gjennomføringskraft og som dermed kan drive gjennom større reformer. Faremo var statsrådsaktuell også i 2005, men da reagerte venstresiden i Ap.

Kilder som følger Jens Stoltenbergs arbeid tett, forteller at Aps største bekymring rundt regjeringskabalen skal være mangelen på kvinnelige statsrådskandidater.

Det er ennå ikke avklart hvor mange departementer det vil bli etter endringene, men inkludert statsministeren vil Ap ha minst ti regjeringsmedlemmer, trolig elleve. Fem av disse bør ifølge Aps egne regler være kvinner.

I store deler av Ap regner man det som klart at Sylvia Brustad slutter i regjeringen, men ifølge VG er ikke dette endelig avgjort.

- Jeg skal ikke bli statsråd
Overfor Adresseavisen avviser Ola Borten Moe (Sp) at han skal bli statsråd.

- Jeg skal ikke bli statsråd, sier Borten Moe til avisen.

Borten Moe forteller at han i stedet skal jobbe med asyl- og integreringsspørsmål og distriktspolitikk i Stortinget.

- Asyl og integrering er en av de viktigste utfordringene vi står overfor. Dette er også spørsmål som omfattes av forhandlingene mellom regjeringspartiene, så jeg vil ikke si så mye om hvilken kurs denne politikken vil følge de neste fire årene. Men dette er viktig, og vi har mange utfordringer innen dette feltet som vi må løse, sier Borten Moe til avisen.

Hanssen blir helseminister
Torsdag ble det også klart at Bjarne Håkon Hanssen fortsetter som helseminister.

Under Arbeiderpartiets landsstyremøte torsdag bekreftet Hanssen overfor NRK at han fortsetter som helseminister i den nye Stoltenberg-regjeringen.

Det har vært spekulert i store endringer i regjeringen, spesielt etter at det ble klart at fiskeriminister Helga Pedersen blir parlamentarisk leder i Ap, og Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) tar over som storingspresident.

Hvordan styrkeforholdet blir i regjeringen er fortsatt uklart. Statsminister Jens Stoltenberg har sagt at regjeringen skal gjenspeile styrkeforholdet mellom partiene. Det kan tyde på at SV mister en minister etter det dårlige valget.

Tidligere denne uken skrev Dagsavisen at SV får beholde både finansministeren og kunnskapsministeren. Sistnevnte er en post Arbeiderpartiet har siklet på.

Les saken: - SV beholder nøkkelstatsråder

(NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere