RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spekulasjoner om mega-oppkjøp

BlackRock skal være interessert i britiske hedgefondforvaltere

Verdens største fondsforvalter, BlackRock, har kjøpt 10 prosent av det britiske hedgefondforvalterselskapet Man Group. Det har onsdag bidratt til spekulasjoner om det amerikanske selskapet skal være interessert i å overta det britiske selskapet, melder flere nyhetsbyråer.

Onsdag skriver den britiske avisen DailyMail at en mega-avtale mellom Man Group og BlackRock kan være på trappene. I fjor overtok BlackRock det britiske bankkonsernet Barclays fondsforvaltningsdivisjon. BlackRock, betalte 13,5 milliarder dollar for å bli verdens største forvalter. I 2006 kjøpte BlackRock opp den amerikanske investeringsbanken Merrill Lynchs forvaltningsvirksomhet for 8,5 milliarder dollar. Det var det største enkeltoppkjøpet så langt i bransjen.

Ingen av selskapene har kommentert spekulasjonene, melder Reuters.

Man Group-aksjen steg over 6 prosent på London-børsen onsdag. Selskapet har en markedsverdi på omlag 4,1 milliarder pund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere