RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spekulerer i ny nordisk storbank

Sist oppdatert:
Svenske kilder spekulerer i at Fokus-eieren, Danske Bank, vil kjøpe den svenske storbanken SEB. Dette vil i tilfellet skape Nordens største bank
Det er det svenske magasinet Affärsvärden som skriver dette onsdag. Magasinet spekulerte for noen uker siden i at Telia var ute etter å fusjonere med Telenor.

Etter det bladet erfarer er Danske Bank ute etter det Wallenbergkontrollerte SEB. Ifølge Affärsvärlden har de to bankenee ført samtaler ved flere anledninger. Intensjonen er å skape Nordens største bank. Fusjonen mellom de to vil skape en enhet med børsverdi som vil overgå Nordeas.

Eksperter Affärsvärden har vært i kontakt med mener at en fusjon mellom Danske Bank og SEB vil ha muligheter til å bli godkjent av konkurransemyndighetene i EU.

- Jeg vil si at dette er den eneste tenkbare bankforretningen som kan skje mellom to store nordiske parter, sier en kilde til Affärsvärden.

Danske Bank kjøpte i sin tid norske Fokus Bank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere