RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/fotomontasje

Spekulerer på mulig pågripelse

Sist oppdatert:
Varsler en ny utvikling i drapssaken som rystet USA.

Amerikanere ble rystet da George Zimmerman (28) gikk fri etter drapet på tenåringsgutt Trayvon Martin (17) i forrige måned. Nå har imidlertid påtalemyndigheten varslet en ny utvikling i drapssaken.

Aktor Angela Corey har uttalt at de «har mer informasjon om drapet på Trayvon Martin», og har varslet en pressekonferanse innen få dager. Dette har skapt spekulasjoner om at Zimmerman kan likevel bli siktet i saken, melder ABC News.

Dette skjer samtidig som at advokatene til Zimmerman kunngjorde at de trekker seg fra saken. Årsaken skal være at Zimmerman har sluttet å svare på henvendelser fra sine advokater Craig Sonner og Hal Uhrig.

Svarer ikke på henvendelser
Zimmerman skal verken ha svart på telefon, tekstmeldinger eller e-poster siden søndag.

- Dette kan ikke være en enveiskommunikasjon. Jeg kan derfor ikke representere ham for øyeblikket. Det ville vært etisk galt av meg, og derfor velger jeg å trekke meg, sier en av advokatene i en uttalelse.

Den latinamerikanske Zimmerman var en del av nabolagets borgervern. I kraft av dette valgte han å skyte og drepe den ubevæpnede afroamerikaneren Trayvon Martin fordi han oppførte seg «mistenkelig». Martin hadde nettopp vært i butikken og kjøpt godteri da de dødelige skuddene falt.

Zimmerman hevdet han handlet i selvforsvar, og politiet lot ham gå. Kritiske røster har hevdet at drapet var rasemotivert. Det til tross for at drapsmannen selv er latinamerikansk.

Skapt stor debatt
Saken har generert enorm oppmerksomhet i USA, og tusenvis av amerikanere har demonstrert og protestert mot politiets beslutning siden Martin ble drept 26. mars.

Saken har også skapt en ny våpendebatt, samt ført med seg en debatt om en delstatslov i Florida. I delstaten Florida er det nemlig en lov, den såkalte Stand Your Ground-loven, som tillater at sivile kan gå til angrep på andre personer om de føler seg truet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere