RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spennende valutadag forut for europeisk vekst

Sist oppdatert:
Valutamarkedet venter i dag spent på BNP-tall fra de tolv største EU landene og flere makrotall fra USA. iMarkedet har sett på forventningene og mulige følger for dollaren
Kan dollaren teste 1,30 mot euroen? Om det skjer i dag så blir det den tredje gangen på kort tid, og den støtten som skulle være der kan ryke. Dermed kan dollaren gå en tung periode i møte.

I dag kommer en del viktige nøkkeltall, både fra USA og fra eurosonen. Blant annet kommer BNP-tall for eurosonen klokken 11.00 i dag. Det er ventet en svak vekst, mye på grunn av Tyskland som fremla sine tall i går.

For andre kvartal steg BNP med 0,5 prosent, mens det er ventet en stigning på 0,4 prosent ifølge konsensus innhentet av Bloomberg. DnB NOR Markets skriver i sin morgenrapport at de forventer svakere tall enn det, nærmere bestemt 0,3 prosent.

Den høye oljeprisen er utpekt som hovedårsaken til den lavere veksten i Europa. Oljeprisen blir sett på som mer skadelig for den europeiske økonomien enn den amerikanske, da eurosonen i all hovedsak må importere all sin olje.

Amerikanske makro
Dollaren handles i øyeblikket på 1,2924 EURUSD. Men det kommer viktige makrotall i ettermiddag som kan gjøre salgsinteressen rundt dollar større dersom tallene ikke innfrir forventningene. I dag kommer detaljhandelstall fra USA. Det har vært svake detaljhandelstall på ukentlig basis og konsensustallene er svært delte, ifølge Bloomberg. DnB NOR Markets melder fredag morgen at de forventer en økning på moderate 0,4 prosent, med risiko på nedsiden.

Michigan-sentiment indeks kommer også fredag ettermiddag, og det er ventet at indeksen stiger til 93,1 i november fra 91,7 i oktober, igjen ifølge konsensustall Bloomberg har innhentet.

Dersom disse tallene kommer inn dårligere enn ventet vil valutamarkedet reagere negativt og selge ut dollar. Dermed kan det avgjørende 1,30 nivået ryke mot euro, og nye bunnoteringer for dollaren kan observeres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere