RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spenningen utløst rundt Blix-tale

Sist oppdatert:
Mye av spenningen rundt rapporten fra lederen for FNs våpeninspektører, Hans Blix, er utløst i forkant
Fredag ettermiddag vil lederen for FNs våpeninspektører Hans Blix avgi rapport til Sikkerhetsrådet om inspektørenes virksomhet i Irak. Noe av spenningen er utløst på forhånd, ettersom både Blix og lederen for Det internasjonale atomenergibyrået, Mohamed ElBaradei, har tatt til orde for at inspektørene må få fortsette sitt arbeid, skriver NTB.

- Vi har hatt åtte år med inspeksjoner, deretter fire år uten inspeksjoner og har nå vært operative i to måneder. Da et det for tidlig å anse arbeidet i denne omgang for avsluttet, sa Blix i forrige uke.

Våpeninspektøren ElBaradei synes å være av samme oppfatning.

- Vi er fortsatt bare halvveis. Men det går framover, og jeg ser ingen grunn til å avslutte inspeksjonsprosessen nå, sa ElBaradei i et intervju med nyhetsbyrået AP på flyet fra Wien til New York.

Ifølge FN-kilder vil både Blix og ElBaradei under sin orientering i Sikkerhetsrådet fredag ettermiddag norsk tid som for fjorten dager siden si at Irak ikke samarbeider 100 prosent, men samtidig vise til framgang på flere områder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere