Gå til sidens hovedinnhold

Spent første skoledag

Foreldre, lærere og ikke minst de nye skolebarna var spente da skoleåret startet på Bjørndal skole mandag.

BJØRNDAL: – Jeg er spent på hva jeg kommer til å lære, sier en litt beskjeden og sjenert Hoang An Tu (6) til Nordstrands Blad.

Del på Facebook

Hun har følge med Chung Manh Tu, moren Tuyet Linh Guyen og lillesøster Nhathi (5) som skal begynne på skolen neste år.

SE STOR BILDESERIE! Første skoledag

Hele 69 spente førsteklassinger hadde sin første skoledag på Bjørndal. Når navnene blir lest opp går de pent fram og hilser på læreren. Noen sjenerte og nervøse, andre selvsikre og verdensvante.

Stolte foreldre

Hoang An har gått i barnehage på Bjørndal og kjenner flere av de andre i klassen fra før.

Derfor tar det ikke lang tid før mammas hånd slippes og Hoang An leder an når klasse 1B går mot klasserommet hvor de skal tilbringe mye tid sammen i årene som kommer.

Tydelig stolte foreldre følger med og tar oppstilling langs veggene for å følge med, filme og ta biler av sine små håpefulle.

– Jeg er stolt, smiler pappa Chung Manh Tu.

Hånd i været

Når foreldrene går til informasjonsmøte samles elevene rundt kontaktlærer Synne. Nå skal navnet på alle de nye klassekameratene læres.

Elevene er forbausende stille og utrolig flinke til å rekke opp hånda før de svarer på de mange spørsmålene som Synne stiller.

SE STOR BILDESERIE! Første skoledag

Små grupper

På Bjørndal skole har det skjedd en hel del i løpet av sommeren. Skolegården er i ferd med å bli rustet opp og arbeidet vil pågår utover høsten. Alle bygg har fått nye nettkabler og klasserommene skal snart utstyres med fire til seks pc-er.

Bjørndal skole har også blitt en TIEY-skole (Tidlig Innsats Early Years). Dette er et læringsprogram som tilrettelegger læring av blant annet lesing, skriving og regning i små grupper. Elevene får dermed en større mulighet til å henge med på et nivå som passer dem.

LES OGSÅ: Solskinnsstart for snille Løkka-unger

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?