RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spent før demonstrasjoner i Kairo

PÅ VEI TIL TAHRIR-PLASSEN: En mann har tatt oppstilling på broa som fører til Tahrir-plassen i Kairo fredag. Egypts militære ledere oppfordrer til massemønstring fredag for å vise støtte til generalene.
PÅ VEI TIL TAHRIR-PLASSEN: En mann har tatt oppstilling på broa som fører til Tahrir-plassen i Kairo fredag. Egypts militære ledere oppfordrer til massemønstring fredag for å vise støtte til generalene. Foto: Hassan Ammar (AP)
Sist oppdatert:
Stridsvogner og store politistyrker har tatt oppstilling i påvente av demonstrasjonene i Kairo fredag.

KAIRO (NTB-Reuters): Forsvarssjef Abdel Fattah al-Sisi har oppfordret til store demonstrasjoner fredag for å gi hæren mandat til å slå ned på det han omtaler som terrorisme. Allerede natt til torsdag begynte mange egyptere å strømme til Tahrirplassen for å svare på oppfordringen om en «millionmarsj», skriver al-Masry al-Youm.

Samtidig har Det muslimske brorskap oppfordret til demonstrasjoner fredag.

Les også: Mursi mistenkt for sammensvergelse med Hamas

Stridsvogner
Ifølge egyptiske medier har stridsvogner tatt stilling rundt Tahrirplassen, og store politistyrker har tatt oppstilling ved flere gater som leder inn til torget. Tahrirplassen var samlingssted for demonstrasjonene både under revolusjonen i januar 2011 og i protestene mot Mohamed Mursi som førte til at han ble avsatt av militæret tidligere i juli.

Ellers i Kairo er gatene for det meste tomme. De store folkemengdene er imidlertid ikke ventet før til ettermiddagen og kvelden, etter at fasten er over. Muslimer over hele verden faster i forbindelse med den islamske måneden ramadan.

Bekymring
Mange er også bekymret for hva dagen vil bringe.

- Jeg blir hjemme i hele dag. Jeg trodde ikke det skulle bli så ille her i Egypt, men hver dag hører du om sammenstøt og dødsfall, sier taxisjåføren Shadi Mohammad til Reuters.

- Egypt er en katastrofe.

Flere ganger den siste tiden har det kommet til sammenstøt mellom demonstranter som støtter den avsatte presidenten og Det muslimske brorskap og islamistenes motstandere. (©NTB)

Se liveblogg om begivenhetene i Egypt fra Al Jazeera her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere