RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spent mellom Ukraina og Russland

Sist oppdatert:
Simferopol (NTB-AFP-Reuters): Russland og Ukraina advarer hverandre mot å ta skritt som vil bli oppfattet som aggresjon. Ukraina krever samtaler med Russland.

Kravet settes fram etter at væpnede menn har okkupert den regjeringsbygningen og bygningen til den folkevalgte forsamlingen på Krim. Ukraina krever også at ansatte på den russiske flåtebasen i Sevastopol holder seg på basen.

Advarslene kommer etter at væpnede menn okkuperte regionforsamlingen og regjeringskontorene i Simferopol på Krim natt til torsdag. Onsdag varslet Russland en hasteøvelse i sitt vestlige militærdistrikt som blant annet grenser til Ukraina.

Utviklingen på Krim øker spenningen mellom landene, og samtidig har Viktor Janukovitsj bedt Russland garantere hans personlige sikkerhet. Russland har umiddelbart svart at det gjør man, men på russisk territorium.

I en pressemelding sier ukrainsk UD at Russlands utsending i Kiev, Andrej Vorobjov, er blitt overlevert en note med krav om at russiske militære på flåtebasen i Sevastopol, må holde seg på basen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere