Gå til sidens hovedinnhold

Spent på opptaket

Ifjor skjedde tildeling ved loddtrekning. I år gjelder dato for søknad for tildeling av barnehageplass.

BYDEL FROGNER: Det nærmer seg 1. mars og søknadsfristen for hovedopptak for barnehageplasser. Frogner bydel har lenge slitt med for få barnehageplasser. Om dette blir noe problemstilling i år, er for tidlig å si, melder bydelsadministrasjonen.

Nye regler

I år er det nye regler for opptaket, noe som kan glede flere. I år blir plassene delt ut etter ansiennitet, og ikke etter loddtrekning. Det betyr at barn som har hatt søknader inne lenge, kommer først i kø.

Nå er opptaksreglene mer rettferdig, sier Ulf Hordvik (H), leder av Frogners komité for barn og ungdom. I tillegg er det en prioriteringsliste. Barn med for eksempel sykdom eller funksjonshemning vil bli prioritert.

Frustrerende

Ulf Hordvik står i samme situasjon som flere foreldre på Frogner, hans barn står uten barnehageplass.

Man må jo prøve å ordne seg med besteforeldre eller deltidsjobbing, men jeg vet hvor frustrerende det er, sier han.

Hordvik forteller at han som politiker ikke har fått signaler fra bekymrete foreldre, men at det er flere barn i bydelen i forhold til hva det var for noen år tilbake.

Vi vil påvirke til flere plasser. Det er mange barn som bor i bydelen, sier Hordvik.

Utbyggingen tar tid

Barnehageutbyggingen i bydelen lar også vente på seg. I Drammensveien 33 skulle en 4-avdelings barnehage stått ferdig høsten 2007. Denne antas å være ferdig neste år. I Munkedamsveien 92 skulle det settes opp en barnepark som skulle være klar i 2007. Også denne forventes nå klar til neste år. Bydelsadministrasjonen opplyser med at planarbeidene jobbes med av Omsorgsbygg KF og Plan- og Bygningsetaten.

Er igang

Byggingen av barnehagen i Drammensveien 33 ble utsatt på grunn av mange naboprotester. Klagene ble sendt til fylkesmannen, forklarer prosjektansvarlig ved Omsorgsbygg KF, Eldar Brynjulfsen.

Han forteller videre at rigging ved stedet vil begynne i månedsskifte februar/mars.

Barnehagen skal være ferdig mot slutten av året, sier Brynjulfsen.

Status for den kommende barneparken i Munkedamsveien 92 er at den blir detaljutredet. Detaljutredningen startet rett før jul i fjor.

Denne er litt utfordrende, for vi skal bygge på en gammel branntomt, avslutter prosjektansvarlig.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin