*Nettavisen* Nyheter.

Spesialenheten anker Jensen-fengsling

Forsvarer Jens Ove Hagen etter fengslingsmøtet til den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen onsdag i Oslo Tingrett. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Spesialenheten for politisaker vil anke Oslo tingretts ukelange forlengelse av varetektsfengslingen av korrupsjonssiktede Eirik Jensen.

21.05.14 20:04

Politimannen ble tirsdag varetektsfengslet i ytterligere én uke med brev- og besøksforbud. Spesialenheten hadde bedt om to.

– Spesialenheten har besluttet å anke kjennelsen, fordi en uke blir for knapt for å gjennomføre de etterforskningsskritt vi mener er nødvendig før løslatelse, skriver etterforskningsleder Liv Øyen i en tekstmelding til NRK.

Politioverbetjent Jensen har hele tiden nektet straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon i forbindelse med en større narkotikasak.

– Det er hyggelig å registrere at retten har vært seg bevisst det kontrollansvar som domstolene skal ha, og at man ikke har akseptert at det skal være nødvendig med noe ytterligere fengsling enn én uke, sa Jensens forsvarer, Jens Ove Hagen, til NTB etter at tingrettens kjennelse var klar tirsdag.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag