Spesialenheten åpner etterforskning av varsler-saken

VARSLET: Politimannen Robin Schaefer sa fra om det han mente var kritikkverdige forhold i etterforskningen i Monika-saken. Bildet er fra da han mottok Fritt Ords Pris for 2015 tidligere i år.

VARSLET: Politimannen Robin Schaefer sa fra om det han mente var kritikkverdige forhold i etterforskningen i Monika-saken. Bildet er fra da han mottok Fritt Ords Pris for 2015 tidligere i år. Foto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Spesialenheten for politisaker åpner etterforskning av Hordaland politidistrikts behandling av varsleren Robin Schaefer.

01.07.15 14:12

Det opplyser etterforskningsleder Halvor Hjelm-Hansen i enhetens avdeling for Nord-Norge og Midt-Norge til NTB.

Les også: Slakter politikulturen

Les også: Politiet får knusende kritikk

Spesialenheten ble bedt av Hordaland politidistrikt om å vurdere om det var grunnlag for en ny etterforskning av måten den henlagte Monika-saken var blitt håndtert. De skulle spesielt se om Arbeidsmiljøloven var blitt brutt i måten varsleren Robin Schaefer var blitt behandlet.

– Etter en gjennomgang av advokatfirmaet Wiersholms rapport og opplysninger som for øvrig er innhentet, har Spesialenheten kommet til at det er rimelig grunn til å iverksette etterforskning i sak som angår Hordaland politidistrikts behandling av Robin Schaefer som varsler, skriver Halvor Hjelm-Hansen.

Les også: Anundsen vurderer ekstern varslingskanal for politiet

Les også: Monika-rapport med krass kritikk av politiledelsen

– Etterforskningen vil bli gjennomført for å klargjøre hvorvidt Hordaland politidistrikt, herunder enkeltpersoner, har begått straffbar overtredelse av arbeidsmiljølovens regler om varsling og arbeidsmiljølovens regler om krav til arbeidsmiljøet, fortsetter han.

Etterforskningen vil bli ledet fra Spesialenhetens etterforskningsavdeling Midt-Norge og Nord-Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.