*Nettavisen* Nyheter.

Spesialenheten etterforsker biljakt med dødelig utfall

Bodø/Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): En 19 år gammel mann omkom da han forsøkte å kjøre fra politiet i Bodø natt til søndag. Spesialenheten er på plass for å etterforske saken.

09.02.14 15:54

- Spesialenheten ankom Bodø ved 15-tiden. Utover det har vi foreløpig ingen flere opplysninger enn det vi har gitt ut tidligere i dag, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen til NTB søndag ettermiddag.

Biljakten med det fatale utfallet startet da politiet klokken 1.36 natt til søndag fikk melding om at en ung mann kanskje kjørte bil med promille i Bodø. Noen få minutter senere fikk tjenestemennene i en sivil politibil på Stormyra øye på bilen som var beskrevet i meldingen, og kjørte etter for å forsøke å stoppe den.

- Men istedenfor å stanse økte den farten. Vi hadde en annen bil lenger framme på samme vei som også forsøkte å stanse bilen, men til ingen nytte. Klokka 1.46 meldte denne patruljen at bilen hadde kommet over i motgående kjørefelt og truffet et møtende vogntog. Føreren av bilen vi forfulgte, var død, opplyser operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Salten politidistrikt til NTB i morgentimene.

Ulykken skjedde ved Mørkved, cirka 8 kilometer utenfor Bodø sentrum. Spesialenheten for politisaker ble rutinemessig varslet etter ulykken. Politiets kriminalteknikere og Statens vegvesens ulykkesgruppe var på ulykkesstedet i timene etter ulykken natt til søndag. Også Ulykkeskommisjonen for tungtransport er varslet.

Føreren av vogntoget ble kjørt til Nordlandssykehuset i Bodø, men var ikke alvorlig skadd. Både vogntogføreren og flere vitner ble i løpet av natten avhørt av politiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.