RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spesialenheten etterforsker Telemark-politiet

Foto: Politiet/Privat
Sist oppdatert:
Spesialenheten skal etterforske Telemark politidistrikts håndtering av drapssaken i Brevik. Den siktede politimannen hadde innsyn i etterforskningen i to uker.

Stathelle (NTB/Nettavisen): Etterforskningen vil omfatte tiden fra Linn Madelen Bråthen (33) ble meldt savnet 3. august til en politimann og venn av kvinnen ble siktet for drap, skriver Aftenposten.

- Jeg kan bekrefte at vi åpner etterforskning for å se om det har skjedd straffbare forhold ved Telemark politidistrikt, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten for Øst-Norge.

Avhørte politimester
Enhetens folk avhørte onsdag politimester Rita Kilvær i Telemark politidistrikt.

- Jeg ønsker en etterforskning fra Spesialenheten velkommen. Det er viktig at en uavhengig instans undersøker hvordan vi har håndtert saken rundt funnet av avdøde, sa Kilvær til Aftenposten før hun ble avhørt.

Den 40-årige politimannen er siktet for forsettlig drap. Etterforskerne mener han drepte Bråthen ved å kaste eller dytte henne ned fra den høye Breviksbrua. Politimannen, som først var siktet for falsk forklaring, har i avhør forklart at han så kvinnen ta sitt eget liv, men han nekter for å ha drept henne. 40-åringen ble før helgen varetektsfengslet i fire uker, de to første i isolasjon. Han har anket avgjørelsen.

Vurdert tidligere
Spesialenheten var også inne i bildet da politimannen først ble siktet for falsk forklaring, men valgte ikke å starte etterforskning fordi han ikke var i tjeneste da hendelsen fant sted. Det er politidistriktet som nå skal etterforskes.

De første to ukene under etterforskningen av drapssaken kunne politimannen ifølge Aftenposten via politiets intranett lese blant annet vitneforklaringer i saken. Han skal dermed også ha visst at brua ikke var videoovervåket og at det sannsynligvis ikke finnes øyenvitner i saken.

Politiets hovedteori var at 33-åringen begikk selvmord, og familien har kritisert politiet for det de opplevde som en etterforskning rettet inn for å få bekreftet denne teorien.

Den nå drapssiktede politimannen er ansatt i Telemark politidistrikt, og kunne vet å logge seg inn på politiets intranett følge kollegenes etterforskning i detalj.

Han flyttet også inn hos avdødes samboer, og skal ha slettet både telefonlister, chette, Skype- og Facebook-meldinger fra avdødes datamaskin og smarttelefon, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere