RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spesialenheten etterforsker Telemark-politiet

Sist oppdatert:
Stathelle/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Spesialenheten skal etterforske Telemark politidistrikts håndtering av drapssaken i Brevik. Den siktede politimannen hadde innsyn i etterforskningen i to uker.

Etterforskningen vil omfatte tiden fra Linn Madelen Bråthen (33) ble meldt savnet 3. august til en politimann og venn av kvinnen ble siktet for drap, skriver Aftenposten.

- Jeg kan bekrefte at vi åpner etterforskning for å se om det har skjedd straffbare forhold ved Telemark politidistrikt, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten for Øst-Norge.

- Jeg ønsker en etterforskning fra Spesialenheten velkommen. Det er viktig at en uavhengig instans undersøker hvordan vi har håndtert saken rundt funnet av avdøde, sa Kilvær til Aftenposten før hun ble avhørt.

Den 40-årige politimannen er siktet for forsettlig drap. Etterforskerne mener han drepte Bråthen ved å kaste eller dytte henne ned fra den høye Breviksbrua. Politimannen, som først var siktet for falsk forklaring, har i avhør forklart at han så kvinnen ta sitt eget liv, men han nekter for å ha drept henne. 40-åringen ble før helgen varetektsfengslet i fire uker, de to første i isolasjon. Han har anket avgjørelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere