*Nettavisen* Nyheter.

Spesialenheten følger etterforskningen av bussdrapene

Bergen (NTB): Spesialenheten for politisaker følger med i etterforskningen av bussdrapene utenfor Årdal, men ser foreløpig ingen grunn til å etterforske politiets responstid og veivalg.

Tirsdag ble det satt spørsmålstegn ved politipatruljens veivalg. Vakthavende patrulje kjørte fra Lærdal over Filefjell, i stedet for fylkesvei 53 fra Årdal mot Tyin.

Politimester Ronny Iden i Sogn og Fjordane har forklart at de valgte denne ruten fordi patruljen hadde kunnskap om veiarbeid i området og tidligere erfaringer med stenging av Midnestunnelen. Dermed tok det 1 time og 14 minutter fra politiet fikk den første meldingen til patruljen hadde kontroll på den siktede 30 år gamle sørsudaneren.

- Vi følger fortløpende med på dette og vurderer den informasjonen som kommer fram, men har foreløpig ikke funnet grunn til å gå inn i dette, sier lederen for Spesialenheten region Vest-Norge, advokat Ellen Eikeseth Mjøs, til NTB onsdag.

Hun understreker at det hittil ikke har kommet fram noe som gir grunnlag for å mistenke at noen i politiet har gjort noe straffbart. Mjøs bemerker imidlertid at den første meldingen gikk ut på at det dreide seg om en trafikkulykke.

Helse Førde innrømmet onsdag at det ved en feil tok ti minutter før de varslet politiet om at det var observert en mann med kniv inne i bussen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.