*Nettavisen* Nyheter.

Spesialenheten har mottatt 10.000 anmeldelser

Siden Spesialenheten for politisaker ble opprettet for ti år siden, har den mottatt over 10.000 anmeldelser. Mellom 3 og 8 prosent av sakene ender med en straffereaksjon.

I gjennomsnitt mottar enheten litt over 1.000 anmeldelser i året, skriver VG og viser til magasinet Norsk Politi. Siden 2005 er 196 politifolk blitt tiltalt eller siktet eller ilagt forelegg for straffbare handlinger begått på jobb. 20 saker har endt med at vedkommende er fradømt stillingen. Den siste årsrapporten fra Spesialenheten viser at mellom tre og åtte prosent av sakene ender med at noen blir straffet.

– Vi har lagt vekt på å synliggjøre hvilke anmeldelser vi mottar, og det vi har lagt ut på våre sider har skapt få reaksjoner. Dem som setter seg inn i materialet vil se at andelen henleggelser må ligge på et såpass høyt nivå, sier sjefen for Spesialenheten, Jan Egil Presthus, til avisen. Han sier nivået er omtrent det samme som ellers i Norden. Presthus synes det ar vanskelig å vurdere om 1.000 anmeldelser i året er mye.

– Vi må se det i forhold til politiets aktivitet, de jobber døgnet rundt 365 dager i året og treffer publikum i flere situasjoner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.