Gå til sidens hovedinnhold

Spesialenheten henlegger Scandinavian Star-sak

Oslo (NTB): Spesialenheten for politisaker har henlagt saken mot en Scandinavian Star-etterforsker som i april i år ble anmeldt for en rekke straffbare forhold under etterforskningen av brannen på skipet.

Det var 30. april i år at Stiftelsen etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star anmeldte den daværende politiinspektøren som ledet etterforskningen. Etterforskeren ble flere ganger kritisert for sin håndtering av saken. Spesialenheten har i ettertid gjennomgått den omfattende anmeldelsen og valgte mandag å henlegge saken, melder TV 2.

Spesialenheten har gjennomgått dokumentasjon fra ulykken, foretatt avhør av nestleder og leder i stiftelsen, samt dokumentasjon som stiftelsen selv mente var grunnlag for anmeldelsen. Spesialenhetens konklusjon er at dokumentasjonen ikke gir holdepunkter for at politiinspektøren er skyldig i de påståtte straffbare forholdene.

Det er ikke rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbare forhold, begrunner Spesialenheten. Enheten viser til at flere av lovbruddene politiinspektøren er anklaget for, har maksimal strafferamme på ti år, og forholdene er derfor foreldet.

Det var 6. april 1990 at det brøt ut brann om bord på Scandinavian Star mellom Oslo og Frederikshavn. 159 personer omkom. Skandinaviske myndigheter har flere ganger avvist behov for ny etterforskning. Overlevende og pårørende har på sin side krevd ny etterforskning. Stiftelsen etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star har på eget initiativ etterforsket brannen og konkludert med at inntil ni av mannskapet sto bak dødsbrannen, og at det dreide seg om forsikringssvindel. (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller